PNG Twente: Niek Brands

Over mij:

ARBEIDSRECHT
Mijn aandacht richt zich voornamelijk op het arbeidsrecht, waarbij ik mij bezighoud met alle aspecten van het arbeidsrecht. Van het begin (toetsen of opstellen van arbeidscontracten) tot het einde van het dienstverband (afvloeiingsregeling, individueel of collectief ontslag).

CONTRACTENRECHT / ALGEMENE VOORWAARDEN
Ten aanzien van contractenrecht en de ondernemingsrechtelijke aspecten houd ik mij vooral bezig met vraagstukken / geschillen die voortvloeiend uit een contractuele basis. Hierbij gaat het onder andere om Wet DBA (vroegere VAR), maar ook VOF-contracten, koopovereenkomsten en dergelijke. Ook houd ik mij bezig met het opstellen en/of beoordelen van algemene voorwaarden.

STRAFRECHT
Daarnaast ben ik u graag van dienst op het vlak van het strafrecht. Ik ben behulpzaam indien u bent aangehouden door de politie, maar uiteraard ook indien u een dagvaarding hebt ontvangen om te verschijnen voor de rechter of een oproep hebt ontvangen van de officier van justitie (TOM-zitting). Ook kan ik u van advies voorzien of juridische bijstand verlenen in het kader van een door u ontvangen strafbeschikking. In ieder stadium van het strafproces help ik u en voorzie ik u van advies. Hierbij moet u denken aan het adviseren tijdens het politieonderzoek, maar ook het opvragen van het strafdossier en samen met u de zitting voorbereiden om op die manier voor u een optimale verdediging te voeren.

SCHULDENPROBLEMATIEK / CREDITEURENAKKOORD
Tevens houd ik mij bezig met (hoger beroep) WSNP. Meer specifiek bied ik juridische bijstand aan mensen die toegelaten willen worden tot de WSNP, maar ook aan mensen die door de rechtbank niet zijn toegelaten tot de WSNP of de WSNP tussentijds is beƫindigd. In de laatste twee situaties wordt de zaak in hoger beroep in zijn geheel opnieuw beoordeeld.

In het verlengde van schuldenproblematiek houd ik mij ook bezig met het aanbieden van een schuldeisersakkoord, ook wel crediteurenakkoord genaamd. De schulden worden in dat geval tegen een bepaald percentage "afgekocht" en voor de resterende vordering wordt finale kwijting verleend. Op die manier kan de persoon of ondernemer in kwestie weer vooruit kijken. Een ondernemer kan op die wijze zijn onderneming weer "gezond" krijgen. Een faillissement en/of WSNP-traject kan op die manier worden voorkomen. Overigens kan een dergelijk akkoord ook tijdens een lopend faillissement of WSNP-traject worden aangeboden.

Bedrijfsinformatie: Brands en Schreurs Advocaten

Branche: Advocatuur

Twee oud-collega's vormen per februari 2020 een nieuw advocatenkantoor in Goor. Brands en Schreurs Advocaten is de naam van het in Goor gevestigde nieuwe kantoor.

Brands en Schreurs Advocaten
Spoorstraat 14
7471 BW Goor
0547-760760
Niek Brands: niek@brands-schreurs.nl
Kim Schreurs: kim@brands-schreurs.nl